
- Skab ringe i vandet
- Redskabstype: Få overblikket
- Idéudvikling, Markedsføring, Prioritering, Projekthåndbogen, Sæt Mål
- Mindste tidsforbrug: 30 minutter
Hvorfor visuel identitet?
Når I ved, hvad jeres projekt handler om, og hvad I vil kommunikere, er I klar til at lave en visuel identitet. Identiteten er det design og udtryk, jeres kommunikation har. Ofte får man, en der er god til at tegne eller lave grafik, til at lave et udtryk. For en skarp visuel identitet i valg af farver, former og skrifttyper gør jeres arrangement genkendeligt.
Hvis ingen i teamet er en haj til at lave grafisk design på computeren, så ræk ud til en, der kan hjælpe jer med det. Rigtig mange er vild dygtige, de skal bare prikkes på skulderen og sættes ind i jeres projekt. Kan I ikke finde én til at hjælpe, kan I bruge et simpelt værktøj som canva.com eller gimp til grafisk design, hvor nybegynder kan lave flotte plakater, flyers og event covers til sociale medier.
Slå jer løs og vær kreative
Hvordan skaber I en fed visuel identitet? Det er svært at give gode råd om præcis, hvordan den skal se ud, fordi det handler om jeres projekt og jeres Historiefortælling. Derfor bliver I nødt til at slippe kreativiteten løs og finde det, der føles rigtigt for jer. Hvis I kopierer andre, bliver det tydeligt, at det ikke er ægte og jeres stil. Brug energi på at skabe noget unikt, der viser, hvem I er.
“Det kan være fristene at gemme sig bag projektets cool identitet, men hvis I prøver at dele et billede af en plakat og bagefter et billede af jer selv, der holder plakaten, vil I opdage, at I får langt mere opmærksomhed på den sidste måde.“
Brug jer selv i kommunikationen
Det er effektivt at skabe opmærksomhed om jeres projekt ved at bruge jer selv aktivt i kommunikationen. Det kan være fristene at gemme sig bag projektets cool identitet, men hvis I prøver at dele et billede af en plakat og bagefter et billede af jer selv, der holder plakaten, vil I opdage, at I får langt mere opmærksomhed på den sidste måde. Så smid genertheden, stå ved jeres projekt, og brug jer selv som en del af kommunikationen. Hvis I viser, at I synes, det er et fedt projekt, kan I få andre til at tænke det samme.
Bonus boks
Støt de kloge hoveder
- Om Det Kloge Hoved: Julie er en engageret ildsjæl og en del af Frontløberne, der er en åben projektplatform for unge kulturskabere mellem 16-35 år. Hun har bl.a. været med til at skrive projekthåndbogen og skabt et have af kulturprojekter i Århus og omegn.
- Hvordan kan du hjælpe: Julie har sammen med Frontløberne og deres brugere samt TuborgFondet lavet en fantastisk guide til håbefulde unge projektmagere, der hedder Projekthåndbogen. Check den ud!