Tre redskaber til prioritering og organisering af opgaver

Vi kender det alle sammen, hvad enten vi studerer eller arbejder kan arbejdsbyrden hobe sig op og det hele bliver uoverskueligt - medmindre vi formår at lave en god organisering af opgaver.
Emil_Bender_Lassen_-_Project_Access_-_Klogere_End_Corona
Klogt hoved: Emil Bender Lassen

Prioritering og organisering af daglige opgaver

Vi kender det alle sammen, hvad enten vi studerer eller arbejder kan arbejdsbyrden hobe sig op og det hele bliver uoverskueligt – medmindre vi formår at lave en god organisering af opgaver.

Jeg har samlet et par teknikker til organisering af opgaver, så du kan få dem gjort og nyde den ekstra tid til at fejre og have det sjovt. Du behøver ikke at bruge dem alle, men prøv dem eventuelt af og se, hvad der virker for dig.

Pomodoro-teknikken

Pomodoro-teknikken er god, hvis du har problemer med at fokusere og ikke kan komme i “workflow” -tilstand. Jeg bruger den eksempelvis hele tiden til mine universitets læsninger. Indstil et æggeur til at arbejde i 25 minutter med en 5-minutters hvile. Gør dette fire gange, og tag derefter en længere pause. Så vil du se, at din to-do liste skrumper ind.

“Hvis du føler dig overvældet over antallet af opgaver i dit hoved, så kan det være godt at tømme hjernen.“

Eisenhower Matrix

Hvis du føler dig overvældet over antallet af opgaver i dit hoved, så kan det være godt at tømme hjernen. Teknikken er meget simpel. Du skriver alt ned du kan komme i tanke om og derefter deler du dine opgaver ind i fire kategorier:

  1. Vigtigt og presserende
  2. Vigtigt og ikke presserende
  3. Ikke vigtigt og presserende
  4. Ikke vigtigt og ikke presserende

Gå i gang med dine opgaver i denne rækkefølge og overtag verden, en firkant af gangen.

Time Block-metoden

Dette fungerer godt, hvis du er afhængig af din kalender og ser i den hele tiden. Du blokerer for tidsrum i din dag i kalenderen for at arbejde med specifikke opgaver – f.eks. bruger du måske 2 timer mellem forelæsninger på at læse op. Eller du bruger 1 time efter frokost på at indhente noget fra dit arbejde. Når du har skitseret dit tidsvindue, hjælper det din hjerne med at “tilpasse sig” og ikke jonglere mellem flere arbejdsformer. Men det kræver også, at du holder op med at se på sociale medier og e-mails, hvilket muligvis kræver lidt træning!

Støt de kloge hoveder

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke