Tidsstyring: Fire redskaber til at holde balancen i hverdagen som frivillig og projektmager

Tidsstyring er vigtig, når man er frivillig, ildsjæl eller projektmager, der gerne vil gøre en forskel samtidigt med, at det er vigtigt at holde balancen og passe på sig selv.
Klogt hoved: Emil Bender Lassen

Hvad er tidsstyring og hvorfor er det vigtigt?

Tidsstyring er vigtig, når man er frivillig, ildsjæl eller projektmager, der gerne vil gøre en forskel samtidigt med, at det er vigtigt at holde balancen og passe på sig selv.

Hvorfor skal vi overhovedet bekymre os om vores tid og om tidsstyring? Når man er frivillig, ildsjæl eller projektmager, der gerne vil gøre en forskel, er det vigtigt at holde balancen og passe på sig selv. For uden dig selv, er der ingen til at gøre en forskel og hvor end vi gerne vil, har vi kun 24 timer i døgnet.

Vi jonglerer alle sammen med studier, arbejde og andre vigtige ting. For at undgå stress, udbrændthed eller det, der er værre kan det hjælpe at bruge nogle teknikker til tids planlægge vores tid og vores hverdag! Prøv nogle få, se hvad der fungerer – og hvad der ikke gør. Jeg håber, at denne artikel kan hjælpe med at gøre det lettere at finde tid til alt uden at føle sig stresset (fordi dét kan vi ikke have) 😊

Bemærk at vi selvfølgelig alle sammen er forskellige og du skal derfor finde de metoder, der passer bedst til dig. Jeg fortæller dig lidt om følgende fire redskaber til tidsstyring, som du kan vælge fra eller til for at holde balancen i hverdagen.

5 tips til at holde koncentrationen og kom glad gennem dagen, når du arbejder sammen hver for sig

Vi bliver dagligt bombarderet med notifikationer og beskeder i sådan en grad, at hvis vi skulle reagere på det hele, så var der ikke tid til andet. Når man er frivillig eller projektmager og arbejder sammen hver for sig, er det endnu vigtigere at kunne abstrahere fra nyhederne og den lille røde prik, så man ikke bliver frustreret over, at man ikke fik gjort det, man gerne ville. Jeg har opsummeret de fem råd, som vi følger i Project Access for ikke at miste koncentrationen og have det sjovt sammen, imens vi arbejder her.

Tre teknikker til at gøre opgaverne overskuelige og få dem gjort

Opgaver kan virke uoverskuelige og der er altid flere, end man regner med. Det kan også være både distraherende og stressende, hvis man har en vigtig opgave i hovedet, men egentlig er i gang med at lave noget andet. Pomodoro-teknikken, Eisenhower Matrix og Time-block metoden er tre teknikker som jeg har prøvet af og som jeg kan anbefale til at gøre dagens opgaver overskuelige.

Planlægning og hvordan man bedst laver én to-do-liste

Ja, sandheden er jo nok desværre, at der ikke er et facit til den optimale to-do liste. Men en ting er sikkert, hvis du planlægger og strukturerer dine opgaver og ved, hvornår du skal gøre hvad fremover, så kan du også undgå at blive stresset.

Én ting er at få arbejde udført i løbet af dagen og have lidt afslapning uden sort samvittighed, en anden ting er at have et overblik over, hvad der kommer af opgaver i fremtiden. Glem ikke en opgave. Gå ikke glip af, hvad du skal gøre i næste uge. Jeg gennemgår i dette redskab, hvordan du kan gøre god brug af en kalender, hvordan du med fordel kan planlægge din to-do i faser og en kort intro til, hvordan du kommer igang med bullet-journaling.

“Tidsstyring lyder kedeligt, men er et redskab, der kan hjælpe dig til at nyde mere af din tid som projektmager og frivillig.“

4 hurtige tips til bekæmpelse af overspringshandlinger

Vi kender alle sammen til overspringshandlinger og opgaver vi udskyder, fordi de ikke er så spændende eller måske af ukendte årsager. Hvis alt går galt, og du virkelig har brug for at få en opgave færdiggjort, men bare ikke kan komme i gang, så prøv disse fire tips, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvorfor du hopper på overspringshandlinger. Hvem ved, måske bruger du din energi og din tid det helt forkerte sted.

Tidsstyring lyder kedeligt, men er et redskab, der kan hjælpe dig til at nyde mere af din tid som projektmager og frivillig.

Støt de kloge hoveder

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke