At tage billeder: Et inspirerende break fra hverdagen

Kim opfordrer til at lade kreativiteten flyde med billeder fra naturen
90924317_559745461310900_2893156521103851520_n-768x1024
Kim Warner
Klogt hoved: Kim Warner Antonsen

Tag billeder: Du behøver blot din telefon

Den ligger lige der i lommen, og er nem at hive frem, både til at søge nyheder, kigge på sociale medier, og til at tage billeder med.

Mange nyere mobiltelefoner har et rigtig godt kamera. Mange har “bare” et gammelt kamera liggende, som de synes er ALT for dårligt. Men mange kameraer kan faktisk levere ganske udmærket, selvom de er “gamle”. Enig, der er sket meget på området kameraer de senere år, men du kan sagtens få meget ud af at fotografere, også selvom du har et ældre kamera liggende. Så kan det gode og dyrere udstyr komme senere, når du først er blevet bidt af at tage billeder.

Indrømmet, jeg bruger også tit min mobiltelefon til at fotografere dagligdags ting med. Men jeg sværger nu til mit spejlrefleks kamera, som jeg elsker at have i hånden. Mobil-kameraerne haler ind på de større kameraer, med hensyn til kvalitet, men jeg kommer aldrig til at erstatte mit kamera med en telefon.

Har du det ligesådan? Har du et kamera, som du nyder at have i hånden, eller drømmer du om et “rigtigt” kamera? Sådan er der en del der har det. Både unge og gamle (Min ældste kursist var 97!).

"Prøv eksempelvis at tage tre billeder af noget du værdsætter i denne tid. Så får du afledt tankerne."

Lad dig drive af lysten til at tage billeder

Har du lyst, så gå igang? Skal du være rigtig dygtig, kræver det naturligvis masser af træning som så meget andet. Men til gengæld er barrieren for at komme i gang med at tage billeder, så der er ikke mange undskyldninger. Og I denne tid har du måske lidt mere tid og oplever en anderledes hverdag – det er chancen for at komme i gang med at tage billeder.

Du kan tage billeder for at dokumentere din hverdag, imens der er Corona – som en slags dagbog. Prøv eksempelvis at tage tre billeder af noget du værdsætter i denne tid. Så får du afledt tankerne. Du kan gå dig en tur i naturen og prøve at lægge mærke til de små ting, som du ikke normalt ser, når du har travlt. Hvis du er selvstændig eller har virksomhed, kan du også tage billeder, der kan bruges til at fortælle dine kunder eller følgere om de små ting, der gør, at de værdsætter din service. Husk at hvert billede indeholder en historie i sig selv.  

Konklusionen må være: Det der skal til for at tage billeder, er primært LYSTEN.

Støt de kloge hoveder

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke