
- Koncept og projektudvikling
- Redskabstype: Få overblikket
- Idéudvikling, Prioritering, Projekthåndbogen, Projektopstart, Projekttoget
- Mindste tidsforbrug: 30 minutter
At skabe en oplevelse
Skab stemning
En central del af at lave en god oplevelse er at skabe en særlig stemning i det rum, oplevelsen skal foregå i. Står nogle fra jeres team for venuedesign? Ellers bør I overveje, om nogle af jer skal lægge kræfter i at omforme jeres eventrum til et spændende sted, hvor gæsterne har lyst til at opholde sig. Kulturoplevelser bliver meget bedre, når de er helstøbte. Det kan være, at der dufter af røgelse til jeres marokkanske madaften. Eller at I har indrettet jeres sted hjemligt med sofaer, stearinlys og tæpper på gulvet, når I holder litteraturoplæsninger. Ved at designe rummet kan I forstærke de indtryk, I prøver at give jeres gæster.
Prøv at stille jer selv følgende spørgsmål til jeres arrangement:
Hvordan dufter der?
Er der lyst eller mørkt?
Hvilke farver er der?
Hvordan lyder der?
Hvordan smager der?
Hvordan ska publikum ledes igennem rummet?
Er der blødt eller hårdt?
Find selv på flere
Før under og efter
Når I arbejder med jeres oplevelsesdesign, kan I overveje det tidsforløb, jeres arrangement udgør. Faktisk siger man, at et arrangement allerede begynder ved den første kommunikation, og at det først slutter lang tid efter afviklingen. Tal derfor om, hvordan I kan bruge forskellige faser i arrangementet før, under og efter:
TILTRÆKNING: Hvordan skaber I nysgerrighed og opmærksomhed omkring eventet? For eksempel gennem en happening på det lokale gymnasium eller ved at lave et lukket event med kædeinvitationer, hvor en ven må invitere en ven, som må invitere en ven og så videre.
ANKOMST: Hvad møder publikum som det første, når de ankommer? Skal de for eksempel igennem en særligt kreativ døråbning? Kan I eksperimentere med et indgangsritual? Begynder jeres oplevelse allerede udenfor med rød løber og værter, der tager imod?
INTERAKTION: Selve kernen af jeres projekt. Hvad skal publikum opleve til jeres event? Kan I gøre noget, så publikum bliver aktive deltagere?
AFSLUTNING: Hvordan ledes publikum ud fra eventet? Skal de ud et andet sted, end de kom ind? Skifter lyset og lyden i rummet, så noget markerer, at eventet er slut?
FORLÆNGELSE: Hvordan kan I give publikum noget med hjem? For eksempel glitter på kinderne eller en badge, som giver adgang til jeres næste event.
Bonus boks
Støt de kloge hoveder
- Om Det Kloge Hoved: Julie er en engageret ildsjæl og en del af Frontløberne, der er en åben projektplatform for unge kulturskabere mellem 16-35 år. Hun har bl.a. været med til at skrive projekthåndbogen og skabt et have af kulturprojekter i Århus og omegn.
- Hvordan kan du hjælpe: Julie har sammen med Frontløberne og deres brugere samt TuborgFondet lavet en fantastisk guide til håbefulde unge projektmagere, der hedder Projekthåndbogen. Check den ud!