Planlægning af din hverdag med to do liste, kalender eller bullet journaling

At kunne planlægge sin hverdag og eksempelvis lave en overskuelig to-do liste er super vigtigt, hvis man har mange jern i ilden som de fleste projektmagere og frivillige.
Emil_Bender_Lassen_-_Project_Access_-_Klogere_End_Corona
Klogt hoved: Emil Bender Lassen

Skab en overskuelig hverdag med et overblik over de ting du skal nå

“Én ting er at få arbejde udført i løbet af dagen og have lidt afslapning uden sort samvittighed, en anden ting er at have et overblik over, hvad der kommer af opgaver i fremtiden.“

At kunne planlægge sin hverdag og eksempelvis lave en overskuelig to-do liste er super vigtigt, hvis man har mange jern i ilden som de fleste projektmagere og frivillige. Én ting er at få arbejde udført i løbet af dagen og have lidt afslapning uden sort samvittighed, en anden ting er at have et overblik over, hvad der kommer af opgaver i fremtiden. En to-do liste, din kalender eller andre redskaber kan sikre at du ikke glemmer en opgave eller bliver unødvendigt stresset, fordi du har den siddende i baghovedet.

📘 Lav din to do liste på en måde, du kan lide og opdel den i forskellige faser

Folk arbejder forskelligt. Nogle mennesker har en lille notesbog med sig, uanset hvor de går. Andre bruger OneNote. Andre skriver ned på post-its, bruger Trello eller Notion. Uanset, hvilken platform du foretrækker kan du bruge denne metode til at inddele dine opgaver og holde styr på din to do liste

Først skriver du alle dine opgaver ned. Herefter kan du dele opgaverne op efter eksempelvis:

 1. Ikke startet på endnu – Alle dine opgaver starter her og du kan starte med at prioritere dine opgave; – hvilke opgaver skal laves nu eller hvilke opgaver kan vente til i morgen?
 2. Igangværende opgaver – Opgaver, som du allerede er startet på eller gentagne opgave
 3. Færdiggjorte opgaver – Det er en fantastisk følelse at flytte opgaverne over på denne liste!

📆 Brug en kalender

Du vil blive overrasket over, hvor meget tid du har, når du får det fulde overblik over, hvordan du bruger den. Og det vil være meget lettere at finde tid til arbejde og sjov. Nogle pro tip:

 1. Hold møder i 25 eller 50 minutter – der er ikke noget bedre (og mere produktivt) end at have 5-10 minutter mellem møderne for at forberede den næste ting/bruge badeværelset osv.
 2. Gør det nemt at se, hvilken slags begivenhed du har i kalenderen – jeg bruger “Opkald | xyz”, “Kaffe | xyz”, “Middag | xyz”, “Personligt | xyz”, “Interview | xyz” og så videre
 3. Hvis du planlægger opkald via Microsoft Teams, Google Meet, Zoom eller noget fjerde, kan du straks tilføje et link til opkaldet – og undgå behovet for den klassiske 5-minutters tit-tat-taler-vi-på-slack-fb-meet-zoom-eller-brevdue 🤓
 4. Blokér tid for ting, hvor du har brug for uafbrudt tid – f.eks. til at skrive en opgave eller læse en opgave igennem og tving dig selv til at holde fast ved opgaven (+ luk Slack + andre distraktioner på disse tidspunkter)
 5. Fokuser på en ting/område ad gangen – prøv ikke at skrive et essay, besvar beskeder, læs en opgave og chat med din ven fra gymnasiet på samme tid

Bullet journaling

Hvis du kan lide at have en analog kalender, der er skræddersyet til dig, og du foretrækker at skrive i hånden, kan det være værd at hoppe med på bullet-journal-dillen. En bullet journal er en kalender, notesbog og lister i én. I mange tilfælde krydret med små tegninger og farver, der gør den personlig. Du kan blive overrasket over, hvor “mindful” det føles at skrive opgaverne ned i hånden for den kommende uge eller måned.

 1. Bulletjournaling er meget simpelt, men også næsten blevet til en videnskab i sig selv. Du skal kun bruge en notesblok og en kuglepen. Du skriver alt ned i punktform og opdeler det du skriver ned i kategorier. Dine skriver dine opgaver ned dagligt og kan evt. relatere dem til forskellige emner (personligt, projekt 1, projekt 2, etc.). Det tager normalt lidt tid at vænne sig til, men når du først har systemet, handler det bare om at skrive ned.

 2. Hvis du ikke er en super kunstnerisk person, skal du ikke bekymre dig for meget om at få det til at se fantastisk ud. Tænk på at lave en enkel opsætning, og hold dig til den.

 3. Væn dig til at tage den med dig overalt, så du ikke glemmer, hvad du skal i løbet af dagen.

 4. Du kan ændre layoutet, efterhånden som ugerne går og finder ud af, præcis hvordan du kan anvende bullet journaling bedst muligt. Bullet-journal er personlig, så brug den som du vil!

Støt de kloge hoveder

 • Om Det Kloge Hoved: Emil læser på Kings College i England og har startet Project Access for at give mindre privilegerede unge lige muligheder for at komme på store universiteter.

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke