Kan vi ha’ live musik og Nærvær Online

Lau giver nyt liv til musikken og musikerne med Nærvær Online.
Nærvær Online - Klogere End Corona
Lau Heden - Nærvær Online - Klogere End Corona
Klogt hoved: Lau Heden

Kan vi ha' musik og Nærvær Online?

Om vi kan ha’ live musik og Nærvær Online – det er et sgu et godt spørgsmål, tænkte jeg.

Jeg er musiker og lærerstuderende, men i disse tider holder jeg mig indenfor hjemmets fire vægge med 3 børn der inderligt ønsker at rive dem ned. Jeg trøster mig ved, at det er for, at VI ALLE kan være sammen, når Corona forhåbentligt snart trækker sig tilbage.

Jeg lytter til musik online som aldrig før. Men jeg savner altså bare virkelig kontakten der bliver skabt i mødet med livemusikken. Musikken skaber jo intimitet, nærvær og stemning mellem mig som musiker, og dig som lytter. Det er også derfor jeg er engageret i Nærvær Musikfestival. Her ser vi musikken som en fælles skabende kraft, der samler og skaber nærvær mellem mennesker. Og så sætter vi jo spot på de lokale kunstnere! What’s not to like?

"Så jeg kom på konceptet Nærvær Online – kort fortalt: Live musik hjem i stuerne. Efter lidt ping-pong med Nærvær Musikfestival crewet og Iværksætter Lolland fik jeg lynhurtigt stablet en koncert på benene i The Green House med Patrick Smith“

Nærvær Online - Villads med Vokalen
Villads med vokalen er en af musikerne, der har spillet opmuntrende toner til Nærvær Online

Et midlertidigt alternativ til real life live musik

Men med Nærvær Festival måtte vi aflyse vores koncert d. 21 Marts pga. Corona restriktioner. Så jeg kom på konceptet Nærvær Online – kort fortalt: Live musik hjem i stuerne. Efter lidt ping-pong med Nærvær Musikfestival crewet og Iværksætter Lolland fik jeg lynhurtigt stablet en koncert på benene i The Green House med Patrick Smith (tidligere x-factor deltager), der var super cool og sagde ja med det samme. Koncerten gik over al forventning og viste at live musik og Nærvær Online godt kan lade sig gøre. Jo jo, der var stejl læringskurve på teknikken og opsætning, men vi oplevede både stor velvillighed fra seere og musikere.

Parallelt med Nærvær Online, har andre initiativer såsom BaggårdsJazz og CoronaKoncerter hos Matheus Bech vist at online live musik kan fungere. Det er hamrende fedt og viser virkelig, hvordan musikken kan bringe os sammen – også hver for sig. Og det er alfa-omega at vi holder live musikken og hinanden i gang i denne periode. Derfor fortsætter vi Nærvær Online så længe vi skal holde os indenfor husets fire vægge og så længe det er forsvarligt.

Jeg håber i vil lytte med og støtte om alle de seje musikere ude i det ganske danske land.

Pas på jer selv derude.

Musiske hilsner,

Lau Heden

Bonus boks

Støt de kloge hoveder

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

De gør allerede en forskel

Repairfect: Gør tøj reparation til en del af hverdagen

Tøj reparation, hvorfor er det et interessant emne? Tekstilindustrien er en af de mest forurenende på verdensplan og det er et kæmpe problem, at vi køber store mængder tøj samt ikke mindst, at vi smider tøj ud i stedet for at reparere det og i stedet køber nyt.

Læs mere
Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke