Artmoney, et lille projekt, der stimulerer kreativiteten

Artmoney stimulerer kreativiteten, når hverdagen vendes på hovedet
Artmoney Laila Cichos
Laila Cichos
Klogt hoved: Laila Cichos

Artmoney, hvad er det for en størrelse?

Der er mange af os, der har svært ved at overskue store projekter for tiden. Men man kan sagtens være kreativ alligevel. Artmoney kan være med til at sætte gang i kreativiteten uden at du behøver at blive overvældet og samtidig er det en alternativ valuta.

Jeg er billedkunstner, og elsker at lave store malerier, men nogle gange er det rart at kunne eksperimentere, være kreativ og udfolde sig i det små, da man undgår at blive overvældet. Det er en af de gode ting ved Artmoney. Kunst Pengene har nemlig det ufravigelige krav at de skal skabes i størrelsen 18x12cm. Men derudover har du masser af formmæssig frihed. De kan nemlig tage form af skulpturer, billeder, collager, tegninger, bøger mm. som jeg viser i videoen nedenfor. Og pengesedlerne må vokse op mod himlen, være skæve, så længe de overholder længde og bredde 18 x 12 cm og er unikke værker.

“Der er mange af os, der har svært ved at overskue store projekter for tiden. Men man kan sagtens være kreativ alligevel. Artmoney kan være med til at sætte gang i kreativiteten uden at du behøver at blive overvældet og samtidig er det en alternativ valuta.“

Men hvad er de så værd?

Værdien af en Artmoney svarer altid til 200 danske kroner. Dvs. som kunstner bliver man nødt til at gøre sig umage, da der for at du kan veksle dine Artmoney bliver nødt til at være nogen, der synes den er 200 kroner værd. Samtidig gør den relativt overkommelige værdi af 200 kroner at kunst bliver nemmere tilgængeligt. Hvis en person er blevet forelsket i et af mine værker til eksempelvis 5000 kroner, men ikke har har råd til at købe det her og nu, så kan de købe Artmoney til 200 kroner, indtil de har så mange at de kan bytte det ind for det dyrere værk. Det vil sige at vedkommende kan bruge det som en opsparing og kan i mellemtiden blive inspireret af lækker kunst i hjemmet eller på kontoret.

 

Jeg er blevet en del af et internationalt kunstnerfællesskab

Samtidig skaber Artmoney et fællesskab af kunstnere. Som registreret Artmoney kunstner møder jeg en masse andre kunstnere, der bakker op om hinanden og får mulighed for at deltage i fælles  udstillinger. Eksempelvis var jeg med til at udstille på Færøerne for to år siden og senere i år er der en udstilling i Paris. Lige nu er der 475 kunstnere fordelt på 20 lande, og derfor giver Artmoney mig også en bedre kulturforståelse, når jeg møder mennesker fra hele verden.

Samtidig er det faktisk muligt at benytte Artmoney som betalingsmiddel 208 steder i 20 forskellige lande. Der er alt fra tandlæger til caféer, der accepterer Artmoney som delvis eller fuld betaling.

Det bedste ved Artmoney er at det giver dig lidt tid til at fordybe dig og være kreativ. Derfor har jeg lavet en video til inspiration, så du nemt kan komme i gang. God fornøjelse!

 

Bonus boks

Støt de kloge hoveder

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke