Knæk koden på Grafisk Design med Gimp eller Canva

Grafisk design kan virke uoverskueligt, men er samtidig et vigtigt element for at gøre sig bemærket og skille sig ud fra mængden - specielt på sociale medier.
Susana_Toro_Zapata_-_Klogere_End_Corona
Klogt hoved: Susana Toro Zapata

To genveje til at gøre Grafisk Design nemt og overskueligt

Grafisk design kan virke uoverskueligt, men er samtidig et vigtigt element for at gøre sig bemærket og skille sig ud fra mængden – specielt på sociale medier.

Den bedste løsning er naturligvis at hyre en professionel grafisk designer, der også har kendskab til branding, men det er ikke altid ressourcerne er til det.

Så hvis du ikke selv er grafisk designer eller har én ved hånden, hvad gør du så? Illustrator og Photoshop er det mest anvendte og populære software, men prisen er også derefter og det kan være uoverskueligt for én, der ikke kender meget til design at komme i gang med disse programmer.

“Jeg giver to bud på alternative løsninger, der gør det nemmere for dig at skabe iøjnefaldende motiver og engagere dine følgere“

Jeg giver to bud på alternative løsninger, der gør det nemmere for dig at skabe iøjnefaldende motiver og engagere dine følgere. Eller måske kan du bruge dem til at shine dit nye projekt op, der skal hjælpe andre under Corona-krisen?

Introduktion til grafisk design med Canva

Canva er en web-baseret løsning med en gratis version, der gør det muligt for dig at bruge skabeloner tilpasset til coverbillede på Facebook, en post på Instagram eller en Infographic. Samtidig har du mulighed for at bruge ikoner og billeder fra Canva eller selv uploade dit eget billedmateriale.

Canva er simpelt og fungere med en drag-and-drop funktion, hvor du også kan få dine billeder til at passe forskellige former, der gør det nemt at skabe et billede uden det store design kendskab i forvejen.

Naturligvis har gratis versionen af Canva sine begrænsninger, men kan helt klart gøre hverdagen nemmere for dig, hvis du ikke er en photoshop eller illustrator-guru. Det er muligt at anvende eller redigere en masse forskellige skabeloner, uploade egne billeder og generelt har programmet de nødvendige funktioner til at lave fine designs på kort tid.

Introduktion til Gimp

Gimp er et gratis offline og open source billedredigeringsprogram. Selvom opsætningen er væsentlig anderledes, minder Gimp meget om Photoshop, da det har mange af de samme værktøjer og genveje.

Desuden er Gimp et godt redigeringsprogram til mindre kraftfulde laptops og til dig, der kun har behov for at redigere billeder og lave grafisk design til dit startup projekt eller “on the go”. Fordelen ved Gimp ift. Canva er bl.a. at du ikke behøver at være online, når du redigerer.

Når man starter noget op og har få ressourcer er både Gimp og Canva gode til at lave simpelt grafisk design. De gør det også muligt at komme hurtigt igang og teste dit projekt af, inden du begynder at investere penge i eksempelvis et mere professionelt logo eller coverbillede til din Facebookside. I opstarten er det sandsynligt, at dit projekt kan ændre karakter hurtigt og så er det rart ikke at have lagt sig alt for fast eller brugt for lang tid på at finde et grafisk udtryk.

Det var en lynintro. Vil du lære mere, kan du finde en masse online tutorials til begge platforme, så det er bare at komme igang. God projektlyst!

Støt de kloge hoveder

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke