Skab struktur i hverdagen: Gode råd til selvstændige under Corona

Abelone Glahn deler ud af sine guldkorn til en ny hverdag for senior selvstændige
Senior selvstændige - Klogere End Corona

Hvordan omstiller vi os til en ny hverdag som senior selvstændige?

Denne tid er distraktion tid – der er så meget, vi skal følge med i, og afbrydelserne er mangfoldige, fra børn, der er hjemme, til TV-pressemøder, man synes man skal se, og nyhedsSMSser, der tikker ind.

Telefonerne kimer mellem familie, venner og dig. Det er nogle gange for meget.
jeg har fundet det nødvendigt at plotte opgaver ind i min kalender, så jeg holder mig selv fast på at få lavet nogle af de ting, der enten har hobet sig op og som skal løses, eller de ting, jeg endelig får tid til at lave, som jeg ellers har udskudt.

Husk, at 40 % af din tid arbejde normalt går med ting, som skal løses, men som du ikke har planlagt.  I disse dage mærker jeg, at det nærmere er 60+ % af min arbejdstid, der går med ting, jeg ikke har planlagt, men som skal løses. Derfor sætter jeg også kun én opgave pr dag, som jeg SKAL gennemføre i de resterende 40 % af tiden.

"Jeg har fundet det nødvendigt at plotte opgaver ind i min kalender, så jeg holder mig selv fast på at få lavet nogle af de ting, der har hobet sig op og som skal løses på"

Hold fast i aftalen

Det kan være svært, men det er det er alfa-omega i denne tid, så gør dig selv en tjeneste og hold fast i aftalen.

Jeg fik aflyst en lang række aftaler, da Danmark lukkede. En af aftalerne var et arrangement, hvortil jeg også skulle levere nogle af de bøger, jeg har skrevet.
Seminaret blev udskudt på foreløbig ubestemt tid. Men for at fastholde min kunde i at seminaret skal gennemføres senere, har jeg nu aftalt at sende alle bøgerne inklusive kuverter til kunden, som så pakker bøgerne ud til de deltagere, der havde tilmeldt sig.

Tænk aftalen videre til den anden side af Coronaen

På den måde får de bøgerne på forhånd og kan forberede sig, ligesom de bliver fastholdt i at ville deltage også på den anden side af coronaen. Og, jeg kan sende en faktura på bøgerne alene. Det sidste er bestemt også vigtigt.
Kuverterne havde jeg herhjemme, da jeg selv normalt ekspederer bøger, og jeg gav min kunde det råd at bruge Coolrunner til at sætte digital porto på pakkerne. Så lige pludselig og på meget kort tid havde jeg faktisk skabt noget mere værdi for dem, der læser mine bøger. 

"Så lige pludselig og på meget kort tid havde jeg faktisk skabt noget mere værdi for dem, der læser mine bøger."

Støt de kloge hoveder

  • Om Det Kloge Hoved: Abelone Glahn er selvstændig journalist, forfatter og kommunikationsrådgiver. Hun er specielt skrap til at hjælpe senior iværksættere med at komme igang.
  • Hvordan kan du hjælpe: Støt hende ved at købe hendes bøger eller måske bestille et LinkedIn review på abeloneglahn.dk

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke