5 hurtige tips til at undgå overspringshandlinger og udskydelse af opgaver

Vi kender alle sammen til overspringshandlinger og opgaver vi udskyder, fordi de ikke er så spændende eller måske er vi faktisk ikke helt sikre på årsagen.
Emil_Bender_Lassen_-_Project_Access_-_Klogere_End_Corona
Klogt hoved: Emil Bender Lassen

Overspringshandlinger er meget normalt

Vi kender alle sammen til overspringshandlinger og opgaver vi udskyder, fordi de ikke er så spændende eller måske er vi faktisk ikke helt sikre på årsagen. Hvis alt går galt, og du virkelig har brug for at få en opgave færdiggjort, men bare ikke kan komme i gang, så prøv disse ting. Og stop så med at læse artikler om at undgå overspringshandlinger og udskydelse af opgaver 😉

Indstil dig mentalt på at du skal igang

Hvis du ligger i din seng, er din hjerne ikke i den rigtige tilstand. Sæt dig ved et skrivebord. Måske tag et par bukser på. Det hjælper hjernen med at sige “nu er jeg i arbejdsmode” og gør det i hvert fald vanskeligere at falde i søvn.

Find ud af HVORFOR du udsætter opgaverne

Er det for overvældende? Måske for kedeligt? Normalt er årsagen til udskydelse ikke blot, at du bare elsker at scrolle Facebook igennem eller se endnu en episode af Friends, men fordi der er en form for blokering. Du kan faktisk være i gang med noget, der slet ikke interesserer dig og så skal du måske til at genoverveje om det er det rigtige for dig.

Hvis opgaven er for overvældende, skal du nedbryde den

Start småt. Hvad har du brug for for at løse denne opgave? Skrive notater? Find nogle artikler? Lav nogle små bulletpoints over de mindre handlinger, der skal udføres. Hvis du stadig ikke føler for det, har du i det mindste gjort noget!

“Vi begynder at tænke på, at vi ikke er i stand til at udføre opgaverne, når det i virkeligheden måske bare tager dig en halv time.“

Jo længere du venter, jo mere kompliceret bliver det

Forestil dig, hvor glad du bliver, når opgaven er udført. Normalt plejer vi at gøre tingene meget mere komplicerede, når vi ikke har lyst til at gøre dem. Vi begynder at tænke på, at vi ikke er i stand til at udføre opgaverne, når det i virkeligheden måske bare tager dig en halv time.

Glem ikke at forkæle dig selv, når du er færdig

Se det afsnit på Netflix, læs et kapitel i din yndlingsbog, løb eller gå en tur, eller skriv til din bedste ven på Facebook eller Twitter for at fejre.

Bonus boks

Støt de kloge hoveder

  • Om Det Kloge Hoved: Emil læser på Kings College i England og har startet Project Access for at give mindre privilegerede unge lige muligheder for at komme på store universiteter.

Seneste redskaber

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Hvad er du god til?

Tilføj dit bidrag, bliv én af de kloge hoveder og vær med til at hjælpe andre med at gøre en forskel.
Gør en forskel

Rettelser eller tilføjelser til artiklen?

Vær med til at skabe en Wikipedia til at gøre en forskel
Open source

Relaterede redskaber

Portfolio Tags
Modtag nye redskaber i din indbakke